Sağlık İle İlgili Konular

Ramazan Ayı ve Su Tüketimi

Ramazan Ayı ve Su Tüketimi, ramazan ayı boyunca ne kadar su içmeliyiz? Susuzluğu gidermek için ne yapılmalı? İşte Ramazan Ayı ve Su Tüketimi ile ilgili bilgiler yazımızın devamında.

Su günlük hayatımızda çok önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Sağlık gibi alanlarda vücudumuzu dengede tutmaya yarayan su, gün içinde mutlaka içilmesi lazımdır. Tabi su tüketirken bazı önemli hususlara dikkat edilmesi lazımdır. Gereğinden fazla içilmemesi , içildiği takdirde sağlığımızı kötü oranda etkilemesi gibi olaylara özen göstermemiz gerekmektedir. Peki gelelim Ramazan ayında ne yapmalıyız? sorusuna. Müslümanlar için önemli bir yere sahip olan Ramazan ayında dinimizin temel ibadetlerinden biri olan orucun bu ayda tutulmasıdır. Oruç ise belli bir zaman diliminde yemekten ve içmekten uzaklaşma olayıdır. Oruç tutmaya başlamadan önce susuzluğumuzu gidermek ve aç kalmamızı önlemek için sahurda gerekli besinleri almaya çalışırız. Yine bu besinleri alırken aşırıdan kaçınmalıyız. Aksi takdirde midemizi kötü etkileyebilir ve orucumuzun bozulmasına sebebiyet gösterebilir. Peki gün içinde susamamamız için neler yapmalıyız ? Ne kadar su içmeliyiz ? sorularına cevabını verelim.

Ramazan’da Nasıl Su Tüketmeliyiz ?

İlk olarak gelelim Ramazan ayında orucumuza başlamadan önce sahur kısmına. Gün içinde aç kalmamızı ve susuzluğumu gidermek amacıyla sahurda bu ihtiyaçlarımızı gideririz. Tabi oruç tutarken bazı sağlık sorunlarını ilk günlerde yaşayabiliriz. Kabızlık bu ayda sıvı kaybettiğimiz için ortaya çıkabiliyor. Bunun için de bol su tüketmeliyiz. İftar ve sahur arasında ise tam buğday unundan yapılmış (lifli) besinler tüketirsek sağlığımız açısından daha olumlu sonuç alırız. Hem bu ihtiyaçlarımızı gidermek ve hem de su tüketimini gerçekleştirmek için iftarda yavaş yavaş vücudumuza sindire sindire beslenmeliyiz. İftar ve sahur arasında yine olabildiğince zaman var ve yavaş yavaş beslenme işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Ramazan’da Ne Kadar Su Tüketmeliyiz ?

Su ve yemek tüketiminde dikkat edilmesi gereken bazı konular var. İlk olarak aşırıdan kaçınmalıyız , yeterince beslenmeliyiz. İftarda su tüketimini birden gerçekleştirmemeliyiz. Aynı dikkat edilmesi gereken kural da yemekler için de geçerlidir. İftar ve sahur arasında yavaş yavaş sindirmeli ve su ihtiyacımızı bu aralıkta ortalama vücudumuzun ihtiyaç duydu 2-2.5 litre suyu içmeliyiz. Dediğimiz gibi yavaş yavaş sindirirseniz hem vücudunuzda kabızlık gibi hastalığın olma olasılığı daha düşük olur. Ramazan ayında gün içinde oruç tuttuğumuz için mineral kaybı da yaşayabiliyoruz. Oruç tutarken mevsimin yaz olması insanların daha çok susamamıza sebebiyet gösterebilir. Bu yüzden çalışırken eğer çok terliyorsanız iftar ve sahur arasında bol bol tuzlu ayran içerseniz mineral kaybını gidermiş olursunuz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu