Anne Sağlığı Konuları Neler

Bebekler Katı Gıdaya Ne Zaman Başlamalı?

Bebekler Katı Gıdaya Ne Zaman Başlamalı, bebeğinizin bakımı her şeyden çok daha fazla önemli ve sizler bebeğinizin gelişim sürecini ayrı bir özen ile takip etmek zorunda kalırsınız. Altı ayını dolduran bebeklerde de bazı besin değişiklikleri yapılması gerekir. 6 aydan sonra başlayacağınız katı gıda desteği ile bebeğinizin gelişimi bir tık daha artar ve vücudu her zamankinden daha hızlı bir şekilde reaksiyon göstermeye başlamış olur. Anne ve babaların dikkat etmesi gereken konular arasında yer alan katı gıda ürünleri ne şekilde olmalı? Bebekler katı gıdaları ne zaman tüketmeye başlayabilirler? İşte sizlere tüm detayları ile bebeklerde katı gıda tüketimi.

Bebeğin Katı Gıdaya Hazır Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bebeğiniz ilk 6 ayı boyunca sadece anne sütü ile beslenir ve anne sütü sayesinde ilk 6 aylık sürecini başarılı bir şekilde tamamlamış olur. Altı aylık süreç sonrasında bebeğinizin anne sütü uygulaması sonlandırılır ve katı gıda desteğine başvurulur. Fakat bazı çocuklar anne sütü uygulaması 2 yaşına kadar devam edebilir. Bu yine çocuktan çocuğa değişiklik gösterebilmektedir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken çocuğa hem anne sütü verirken hem de katı gıda desteği verirken dikkat edilmesi gerekenler vardır.

Bebekler Katı Gıdaya Ne Zaman Başlamalı
Bebekler Katı Gıdaya Ne Zaman Başlamalı

Bebeğinizin boyu ve kilosuna göre aynı orantıda yiyecekler tüketmesini sağlayın. Bazı kilo durumlarında bebeğiniz 4 aylık olsa bile daha erken katı gıda beslenmesine başlanabilir. Ama bu durumun gerçekleştirilebilmesi için ilk önce bir doktor tarafından onay gerekir. Yani şu şekilde diyemezsiniz; ‘’benim çocuğum 4 aylık fakat çok kilolu. Ben çocuğuma anne sütü yetiştiremiyorum bunun yerine ek olarak katı gıda desteği sunmak istiyorum’’ diyemezsiniz kendi başınıza bunu yapabilmek için mutlaka bir doktordan yardım almanız gerekir ve doktorun bu olayı desteklemesi, onaylaması gerekir.

Katı gıdaya hazır olabilecek bebekler size şu şekilde tepki verebilir; ‘’Bebek oturarak durabilir veya kafasını dik bir şekilde tutabilir. Anne sütü ile ilgisini kaybedip gözünün önünde duran mamaları, yiyecekleri yemek isteyebilir. Ağzına bir şey götürdüğünüz zaman bebeğiniz onu yutacakmış gibi yapabilir. Ağızlarıyla sürekli olarak çiğneme hareketleri yapabilirler.’’ Bu gibi kriterlere dikkat ederek ve gözlemleyerek bebeğinizin 6 aydan sonra katı gıda beslenmesine destek olmak için başlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu