Anne Sağlığı Konuları Neler

Anne Sütü Olmadan Bebek Nasıl Beslenir?

Anne Sütü Olmadan Bebek Nasıl Beslenir, anne sütü ile beslenmenin yapılamadığı dönemde veya yenidoğan döneminden itibaren anne sütü ile beslenemeyen bebekler için öncelikle hazır mamalar kullanılabilmektedir. İlk 6 ay içerisinde anne sütü ile beslenmesi mümkün olmayan bebekler için yapılabilecek en iyi şey bebeklere hazır mama veilmesidir.ir. Mama ile beslenme en az 6 ay, mümkünse 1 yaşına kadar sürdürülmelidir. Adapte mamalar, her 30 mililitre kaynatılmış ve ardından ılıtılmış suyun içerisine 1 ölçek mama olacak şekilde biberonla hazırlanır. Bu mamalar mümkün mertebede her beslenme öncesinde yeniden hazırlanması tercih edilir. Kullanıldıktan sonra artmış olan mamalar tekrar bebeğe verilmemelidir.

Anne Sütü Olmadan Bebek Beslenmesi

Anne sütü, bir çocuğun beslenebilmesi adına en önemli unsurdur. Bebekler, zorunlu kalmadıkça ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmelidirler. Anne sütü verilemeyen bebeklere ise, mümkünse hazır mama verilmelidir.

Aylara Göre Bebeğin Beslenmesi

Hep söylenildiği gibi ilk 6 ay sadece anne sütünün tüketimi çok önemlidir. Ancak anne sütünün olmadığı durumlarda ne yapılmalıdır?  0-1 ay içerisinde olan bebeklere formül mama takviyesi yapılabilir. 2 aylık bebeklerde aynı şekilde hazır mama tüketebiliyorken aynı zamanda 3 aylık bebekler buna ek olarak yoğurt da tüketebilirler. 4 ayı dolduran bebeklerde mama ve yoğurt miktarı arttırılabilir. Aynı zamanda tuz içermeyen sebze çorbaları ve evde sıkılmış meyve suları da verilebilir. 5 aylık bebekler az miktarda yumurtanın sarısını, sebze, yoğurt ve mercimek çorbaları, gün içerisinde toplamda 500cc olacak şekilde süt ve yoğurt ile meyve püresi veya meyve suyu tüketebilir.

6 aylık bebekler, tam bir yumurtanın sarısı, sebze çorbası, yoğurt çorbası, mercimek çorbası, tarhana çorbası, meyve püresi ve muhallebi gibi besinleri tüketebilir. 7 ayın içerisinde olan bebekler tam bir yumurta, kıyma, tavuk, balık ezmesi ve kurubaklagil ezmeleri tüketebilir. 8 aylık bebekler, tam yumurta, kıyma, tavuk, balık, ezmeleri, mevsim meyveleri ve sebze yemekleri tüketebilir. 9 ayını doldurmuş bebekler artık normal aile sofralarına oturabilirler. Ancak yukarıda belirtilen her türlü besinleri tüketmeleri önemlidir. 1 yaşını doldurmayan çocuklara tuz ve şeker kesinlikle verilmemelidir. Yine aynı şekilde 1 yaşından önce inek sütü verilmesi de sağlıklı değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu