Çocuklukta Kekemeliğe Ne Sebep Olur?

Çocuklarda kekemeliğe neyin sebep olduğu sorusu, birçok ebeveyni, doktoru ve terapisti yıllardır rahatsız etmektedir. Çocuklarda bu zihinsel konuşma engeli kekemelik olarak bilinir. Kekemelik, kekemelik adı verilen bir hastalığın belirtisidir. Bu, çoğunlukla gençlerde görülen çok yaygın bir konuşma problemidir.
Kekemelik herhangi bir ilaç veya tedavi ile durdurulamaz. Etkili bir şekilde tedavi etmenin tek yolu kekemeliğin temel nedenini ele almaktır. Genetik bir neden olabilir veya enfeksiyon veya beyin veya başka bir bozukluk gibi başka tıbbi nedenlerden dolayı olabilir. Durum ne olursa olsun, kekemelik yalnızca asıl nedeni ele aldığınızda ortadan kalkacaktır. Kekemeliğin bazı nedenlerini tartışalım.


Çocuklukta Kekemeliğe Ne Sebep Olur?

Çocukluk çağı kekemeliğinin nedenleri hakkında birçok teori var, ancak şimdiye kadar hiçbir teori doğrulanmadı. İşte kekemeliğin nedenlerinden sadece birkaçı.
Doğum kusuru çocuğun yaşamın farklı aşamalarında kekelemesine neden olan bazı doğum kusurları çocukta bulunur. Örneğin bazı bebeklerde doğum enjeksiyonu sırasında çocuğun beyninin bir kısmı etkilenerek kekemeliğe neden olur. Bazen çocuğun yaptığı konuşmada geçici bir anormallik vardır. Ancak çoğu durumda çocuğun kekemelik sorunu birkaç yıl sonra ortadan kalkar. Diğer zamanlarda kekemelik zaman geçtikçe durur.

Yaralanma veya stres

Kekemeliğe neden olabilecek diğer bir neden, çocuğun başının veya boynunun fiziksel olarak yaralanmasıdır. Kekemeli bir çocuk uzun süre yüksek sesli müziğe maruz kalırsa, beyni zarar görür ve bu kişi konuşma düzenini kontrol edemez hale gelir. Aynı şey, sürekli olarak küfürlere maruz kalan kekeme bir kişi için de geçerlidir. Bir çocuğun beyni sürekli olarak küfürlere maruz kaldığında bu alışkanlıkları bir alışkanlık haline getirir ve bu da kekemeliğe yol açar.

Psikolojik stres

Çocuklarda kekemeliğe neden olmada bazen ebeveynlerin de önemli bir rol oynadığı da belirtilmiştir. Çoğu zaman, bir ebeveyn çocuğunun davranışına duygusal olarak tepki verdiğinde çocuğun kekelemeye başladığı fark edilmiştir. Bu, bir ebeveyn çocuğunun okulda iyi olmadığını veya iyi durumda olmadığını hissettiğinde olur. Bu nedenle, bu ne zaman olursa, çocuk ebeveynden korkmaya ve nefret etmeye başlar ve bu nedenle büyük olasılıkla kekelemeye başlar.
Çocuklukta Kekemeliğin Sebepleri Nelerdir? Çocuklukta kekemeliğe ne sebep olur sorusuna cevap vermek için gösterilebilecek başka birçok neden var. Ancak, çocuklukta kekemeliğin nedeni olduğu doğrulanan çok daha az faktör vardır. En yaygın faktör, beynin frontal korteksinin zayıflığı gibi görünüyor. Bu, kekeleyen çocuklarda çok doğru bulunmuştur.

Çocuklukta Kekemeliğin Sebepleri Nelerdir?

Bu sorunun olası cevaplarından biri olsa da çocuklukta kekemeliğe çözüm aramak bilinmedik tedavileri uygulamak çocuğa bir faydası olmaz, sadece onu korkutur ve mutsuz eder. Bu yüzden en iyi çözüm, kendisini bir köşeye saklamak ve sonunda dilsiz hale gelmek yerine çocuğu konuşmaya teşvik etmektir. Bu, konuşma terapisi yardımıyla veya kekemelik destek grubuna katılarak kolayca yapılabilir.
Çoğu kekemelik vakasında kekemeliğin neden meydana geldiğine dair birkaç neden vardır. Ancak çocukları için tıbbi tedavilere inanmayan bazı ebeveynler de var. Bu yüzden sorunu kendi ellerinize almak ve çocuğunuz için mümkün olan en iyi tedaviyi bulmak her zaman daha iyidir.

Gerçek şu ki, çocuk grip benzeri semptomlar gösterebileceği çeşitli durumlara maruz kalıyor. Yüksek sesler ve el çırpmalarıyla karşılaşabilir. Bu durumların çocuk üzerinde herhangi bir zararlı etkisi olmamakla birlikte çocuğu psikolojik olarak etkilemektedir.
Bu belirtiler, insanlarla ilk kez karşılaştığı zaman çocuğun psikolojisine etki etmeye başlar. Ya yeni insanlarla tanışmaktan korkabilir ya da onlarla konuşmak için çok utangaç olabilir. Bu semptomlarla tekrar tekrar karşılaşıldığında, çocuk toplumdan çekilmeye ve temastan uzaklaşmaya başlar. Bu, çocukta duygusal sorunlara ve zihinsel dengesizliğe yol açabilir.

İlginizi Çekebilir: Diş Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler?

İlginizi Çekebilir:Bebekler Ne Zaman Oturur? Kaç Ayda Oturur?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

sütüm azaldı ne yapmalıyım
Sütüm Azaldı Ne Yapmalıyım?
bebek gelişimi
Anne Karnında Bebek Gelişimi İçin Ne Yemeli?
biberon temizleme
Biberon Nasıl Temizlenir? Biberon Temizleme Yöntemi
yeni doğan bebek bakimi
Yenidoğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılır?
bebeklerde sıçrama refleksi
Bebeklerde Moro Refleksi Nedir?
bebekler ne zaman oturur
Bebekler Ne Zaman Oturur? Kaç Ayda Oturur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadın Evreni | © 2024 | BENİ BULUR ZOR OLANLAR