Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar?

Bebeklerin ay ay kilo ve boy endeksi cetvelinde bulunan değerlere göre, bebeklerin içerisinde bulunduğu ayda bulunması gereken kilo-boy değerleri öğrenebilirsiniz. Özellikle ilk defa annelikle karşılaşan kadınları, bebekleri hususunda en çok merak ettikleri konulardan birisi de bebeklerinin özellikleridir. Bunların en başında ise bebeklerin kilosunun ve boyunun normal değerlerde olup olmadığı gelir.

bebekler hangi ayda kaç kilo olmamalılar

bebekler hangi ayda kaç kilo olmamalılar

Uzmanlar, bebeklerin ay ay gelişiminin ve büyüme sürecinin anne-baba tarafından sık bir şekilde takip edilmesinin çok önemli olduğunu belirtmektedir. Ebeveynler, bebeklerinin kilo ve boylarının hangi ayda ne kadar olduğunu bilirlerse, bebeklerin gelişim süreçlerini çok daha yakından izlemiş olurlar. Herhangi bir gerilik gibi durumlar söz konusu olduğu zaman da erken müdahale etme fırsatına sahip olabilirler. Peki bebekler hangi ayda ne kadar kiloya sahip olmalı?

Bebeklerde Kilo ve Boy Endeksi Cetveli Neye Yarar?

Bebeklerin ay ay kilo ve boy endeksi cetvelinde bulunan değerlere göre, bebeklerin içerisinde bulunduğu ayda bulunması gereken kilo-boy değerleri öğrenebilirsiniz. Söz konusu olan bu endeks cetvelinde yer alan tablo incelenebilir. Bu tabloyu inceleyerek bebeklerin ay ay gelişimlerini yakın bir şekilde takip edebilirsiniz. Bunun yanı sıra gelişme dönemindeki bebekte kilo ve boy geriliği tarzında oluşabilecek problemleri kısa bir süre zarfı içerisinde fark edebilirsiniz. Bu şekilde de doktorunuz konu ile alakalı bilgilendirebilir ve gerekli olduğu zamanlarda erkenden müdahale etme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Bebeklerin Kilo ve Boy Oranları Cinsiyete ve Aylara Göre Farklılık Gösterir

Bebeklerin kilo ve boy oranları, bebeğin cinsine ve bebeğin içerisinde bulunduğu aya göre farklılık göstermektedir. Yani aynı ay içerisinde olan kız bebekle erkek bebeğin kilosu ve boyu aynı olmaz. Bebeğiniz büyüdükçe kilosunda ve boyunda belirli oranla bir artış olmaya devam eder. Ülkemizde erkek bebekler, kızlara nazaran fiziksel olarak çok daha erken gelişmektedir.

Bebek Doğumdan Sonraki İlk Zamanlarda Kilo Kaybeder

Doğumdan sonra 40 haftalık bir süreyi dolduran bebeğin ağırlığı 3 ile 3.600 gram arasında, boy ise 48-52 cm aralığında olması beklenir. Doğum sonra ilk hafta içerisinde, bebek doğum ağırlığının yaklaşık olarak 180-300 gramını kaybeder. Bebeğin 10 günlük olmasıyla birlikte yeniden doğum sırasındaki kilosuna ulaşılacağı da ifade edilir.

İlginizi Çekebilir:Emziren Anne Diyeti Nasıl Yapılır?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

bebeklerde emzik nasıl kullanılır
Bebeklerde Emzik Kullanımı Nasıl Olmalı?
yeni doğan bebek bakimi
Yenidoğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılır?
Bebek Atak Hesaplama Nasıl Yapılır?
Bebeklerde Kabızlık Neden Olur?
Bebeklerde Kabızlık Nedenleri Nedir? Tedavisi Nedir?
bebek anne tanışma
Bebekler Annesini Ne Zaman ve Nasıl Tanır?
bebeklerde sıçrama refleksi
Bebeklerde Moro Refleksi Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadın Evreni | © 2024 | cezakanunu.TR vds pubg uc