Sanal Sunucu Neden Avantajlı?

Dijital ortamda varlık göstermek isteyen her kişi ve firmanın bir internet sitesine sahip olması büyük önem taşıyor. Bu ise öncelikle bir alan adı (domain) ve hosting (sunucu) gerektiriyor. 

Pek çok sunucu çeşidi olsa da, sanal sunucular avantajlarıyla bunların arasında bir adım öne çıkıyor. Disk alanı, CPU, RAM ve benzeri donanımlar konusunda esneklik tanıyan sanal sunucular, özellikle büyük web sitelerinin tercihi oluyor. 

Sanal Sunucu Avantajları Neler? 

Sitenizin trafiği giderek artış gösteriyorsa disk kullanımınız da buna bağlı olarak artıyordur. Bu durumda, mevcut hosting paketinizin size yetersiz gelmeye başlaması çok normal. 

İşte sanal sunucular bu tür sitelerin yardımına koşuyor. Zira bunlar, sunucuların farklı kaynaklara bölünerek kullanılmasına izin veriyor. Böylelikle kullanıcı, sunucu üzerinde daha fazla kontrole sahip oluyor. 

Blog, haber, kurumsal, e-ticaret… Kısaca bütün web site çeşitleri için uygun olan bu sunucular e-posta, veri toplama gibi amaçlarla da tercih edilebiliyor. 

Bu doğrultuda, sanal sunucu ne işe yarar? Sorusunu maddeler hâlinde şöyle cevaplandırmak mümkün: 

  • Daha çok disk alanı, RAM ve CPU kapasitesi sunar. 
  • Hosting alanınızın yetersiz gelmesi gibi bir problemle karşılaşmazsınız. 
  • Sanallaştırma özelliği, birden çok kullanıcının –birbirini engellemeden- kaynak kullanmasını mümkün kılar. 
  • Paylaşımlı sunucu root özelliği içermez. Uygulama kurulumu yapacağınız zaman, bunu hhosting firmanıza bildirmeniz ve onların yardımını beklemeniz gerekir. Fakat sanal sunucular böyle değildir. Root erişim yetkisi vererek size zamandan kazandırır ve özgür bir çalışma alanı oluşturur. Özel yazılımlarınız varsa bunları sanal sunucuda kullanabilirsiniz. 
  • Sitenizin yüklenme hızını artırır. Böylece hem ziyaretçilerinizin sitenizi daha rahat kullanmasına olanak tanır hem de arama motorlarındaki sıralamalarınızı olumlu etkiler. 
  • Öte yandan sanal sunucular maliyetlerinizin azalmasında büyük rol oynar. Birden çok projeniz varsa, hepsi için ayrı sunucu almakla uğraşmanıza gerek yoktur. Tüm projelerinizi tek bir sanal sunucuda yürütebilirsiniz. 
  • Üstün performanslı ve güvenli bir kullanım deneyimi yaşatan bu sunucular, yüksek site trafiğiyle rahatça baş edebilir. Sitenizin yayın hayatı asla kesintiye uğramaz. 

Sanal Sunucu Çeşitleri 

Temel sanal sunucu çeşitleri Virtual Dedicated Server (VDS) ve Virtual Private Server (VPS) olarak ikiye ayrılıyor. Bunların da kendi arasında farklı çeşitleri bulunuyor. 

VPS Sanal Sunucu Nedir? 

VPS’lerde birden fazla sanal sunucu tek bir fiziksel sunucuya bağlanıyor. Siteler bu sunucuda barındırılıyor. 

Farklı kullanıcılar, işlemlerini aynı VPS sanal sunucu üzerinde gerçekleştiriyor. Kullanıcılardan biri kendine tahsis edilmiş olan kaynakların tamamını kullanmış ve yeni kaynağa ihtiyaç duyuyorsa, boşta olan kaynakları da değerlendirebiliyor. 

Root erişimi sayesinde her kullanıcının teknik desteğe gerek duymadan yazılım kurup silmesi mümkün oluyor. VPS’lerde bulunan tüm siteler, kendine özel bir RAM ve disk alanı kullanıyor. Siteler arasındaki ortak donanım ise CPU. 

VDS Sanal Sunucu Nedir? 

Bu sunucularda ise kullanıcılar, -CPU dâhil- tüm kaynakları yalnızca kendisi kullanıyor. Başka bir ifade ile, herkesten bağımsız hizmet alıyor. Bu nedenle VDS sanal sunucu, ‘paylaşımsız sunucu’ diye biliniyor. 

Hiçbir internet sitesinin performansı ve kaynak tüketimi birbirini olumsuz etkilemiyor. VDS sunucular da tıpkı VPS’ler gibi root erişim imkânı sunarak sitenizi yapılandırmanıza müsaade ediyor. 

Siteniz fazla kaynağa ihtiyaç duyuyorsa, aylık ziyaretçi ve sayfa gösterim sayısı yüksek ise VDS kullanımı sizin için daha büyük avantaj. 

En Kaliteli ve Güvenli Sanal Sunucu Çeşitleri: Yiğit Hosting 

Seçeceğiniz sunucu, projelerinizin temeli olacağı için doğru bir tercihte bulunmanız kritik önem arz ediyor. Bu alanda nitelikli hizmetleriyle öne çıkan Yiğit Hosting, tüm sanal sunucu ihtiyaçlarına cevap veriyor. 

Firma tüm sunucularında; hızlı RAM ve işlemci, geniş disk kapasitesi, yüksek bağlantı hızı gibi avantajlar sunuyor. Sitenizi dilediğiniz gibi yönetmek, ziyaretçilerinize kusursuz bir web sitesi ile ulaşmak istiyorsanız Yiğit Hosting size hitap ediyor. 

Üst düzey güvenlik önlemleriyle verileri koruma altına alan Yiğit Hosting, projeleri muhtemel risklerden özenle koruyor. Öte yandan firma, haftalık yedekleme seçenekleri de sunuyor. Böylece hiçbir zaman en ufak bir veri kaybı yaşama ihtimâliniz kalmıyor. 

Firmanın geniş ürün yelpazesi farklı sunucu türlerini de kapsıyor. Web hosting, alan adı, reseller gibi pek çok hizmetiyle Yiğit Hosting, tüm web sitesi sahiplerinin beklentilerine yanıt veriyor. 

%50’ye varan indirimlerle uygun fiyatlı sanal sunucu hizmetleri veren Yiğit Hosting, bütçe dostu ve profesyonel çözüm arayanların doğru adresi! 

İlginizi Çekebilir:Bebekler Ne Zaman Oturur? Kaç Ayda Oturur?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

subay nasıl olunur
Subay Nasıl Olunur? Kadın Subay Nasıl Olunur?
Pasaport Nedir? Pasaport Çeşitleri Nelerdir?
Yeni İş Fikirleri Nelerdir?
Bebeklerde Kabızlık Neden Olur?
Bebeklerde Kabızlık Nedenleri Nedir? Tedavisi Nedir?
Neden Kadınlar Peygamber Olamaz?
Adet söktürücü ilaçlar
Tarlusal Nedir? Adet Söktürücü İlaçlar Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadın Evreni | © 2024 | BENİ BULUR ZOR OLANLAR